Preventie

Pré incasso

U wilt  uw vordering niet direct uit handen geven en wenst eerst zelf actie te ondernemen om uw vordering betaald te krijgen. Ook kunt u zelf maatregelen nemen ter preventie van te lang openstaande vorderingen.

Een goed debiteurenbeheer bestaat voornamelijk uit tijdig, consequent en persoonlijk aandacht besteden aan debiteurentermijnen en opvolging van de gemaakte, vastgelegde, afspraken.

 

De pré incasso producten van Rijnland kunnen u daarbij helpen. Als u een pré incasso abonnement afsluit, maakt u optimaal gebruik van de mogelijkheid om uw vordering zelf te incasseren. Door gebruik te maken van de autoriteit van Rijnland Gerechtsdeurwaarders & Incasso vergroot u de druk op uw debiteur. Uit de praktijk blijkt dat deze extra druk tot een aanzienlijk hoger percentage betalingen leidt. Tevens zitten er nog een aantal extra financiële voordelen verbonden aan dit abonnement. Wacht niet langer en neem contact op met één van onze experts.

 

Download hier de brochure

Sociaal maatschappelijk Ondernemen

Niemand is er bij gebaat als er torenhoge kosten bovenop de vordering komen. Als schuldeiser wil je gewoon dat de vordering betaald wordt en de bedrijfsreputatie ongeschonden blijft.

 

Rijnland is zelf ook actief betrokken bij het voorkomen van achterstanden. Wij zijn van mening dat samenwerking tussen verschillende partijen op zichzelf al een heel krachtig middel is om een gezamenlijke schuldenaar financieel te stabiliseren. Zo zijn wij in overleg met diverse instanties om te bezien hoe problematische schulden of schrijnende situaties vroegtijdig adequaat behandeld kunnen worden om bijvoorbeeld ontruimingen of nog erger te voorkomen.

 

Gastlessen

Verder is Rijnland al jaren actief op het gebied van preventie van schulden onder jongeren. Door het geven van gastlessen aan scholieren op met name middelbare scholen en Middelbaar Beroeps Onderwijs (MBO) hopen wij de bewustwording bij deze groep op het voorkomen van schulden te bevorderen.

Stel uw vragen aan onze experts