>
 

Klachten

Klachten

De confrontatie met de gerechtsdeurwaarder en het feit dat hij een uitspraak van de rechter of een andere executoriale titel moet uitvoeren, is natuurlijk nooit leuk. Ondanks het feit dat de boodschap die de gerechtsdeurwaarder brengt in de meeste gevallen niet echt prettig is, verloopt het contact met de gerechtsdeurwaarder en zijn kantoor in de regel zonder problemen.

 

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat om één of andere reden het contact met de gerechtsdeurwaarder en/of zijn kantoor niet goed verloopt. Wat kunt u doen?

Hieronder vindt u een beknopt overzicht van wat u kunt doen als u een klacht heeft tegen de handelswijze van de gerechtsdeurwaarder of zijn kantoor.

Bespreek uw klacht altijd eerst met de zaakbehandelaar

Het is raadzaam om uw klacht altijd eerst kenbaar te maken aan de zaakbehandelaar zelf, bijvoorbeeld in een gesprek. U kunt het probleem dan direct voorleggen en de zaakbehandelaar kan u zijn of haar handelswijze verklaren. In de meeste gevallen werkt een gesprek voor beide partijen vaak verhelderend en is een oplossing meestal dichtbij.

 

U kunt uw klacht natuurlijk ook schriftelijk indienen. Een schriftelijke klacht dient te zijn gericht aan: Rijnland Gerechtsdeurwaarders & Incasso t.a.v. de klachtencoördinator, Postbus 639, 3203 LG Spijkenisse of dient per e-mail te worden verzonden aan info@rijnlandgdw.nl. Dit e-mail adres is beschermd door spambots en u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken.

 

U ontvangt te allen tijde binnen 4 dagen schriftelijk een bevestiging en binnen 14 dagen na ontvangst een inhoudelijke reactie van ons kantoor.

Tuchtrecht

Mocht de klachtafhandeling niet leiden tot een bevredigende oplossing, dan is het mogelijk om een formele klacht in te dienen bij de Kamer van Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam of bij de Nationale Ombudsman.

 

Klachten van opdrachtgevers van Rijnland Gerechtsdeurwaarders& Incasso BV over de dienstverlening kunnen kenbaar gemaakt worden aan de directie van het kantoor. Ook hier werkt een gesprek voor beide partijen het beste en kan direct naar een oplossing worden gezocht.

 

U kunt uw klacht natuurlijk ook eerst schriftelijk indienen. Een schriftelijke klacht dient ook gericht te zijn aan Rijnland Gerechtsdeurwaarders & Incasso t.a.v de klachtencoördinator, Postbus 639, 3203 LG Spijkenisse. U ontvangt binnen 4 dagen schriftelijk een bevestiging en binnen 14 dagen na ontvangst een inhoudelijke reactie.

Stel uw vragen aan onze experts