>
 

INVORDERING EN EXECUTIE IN HET BUITENLAND

Veel ondernemers richten zich niet alleen op Nederland maar handelen ook graag buiten de landgrenzen. Dan kan het zomaar voorkomen dat een buitenlandse klant niet betaalt. Debiteuren benaderen in het buitenland kan extra lastig zijn. Denk bijvoorbeeld aan de andere taal, een andere betaalgewoonte en onbekende wetgeving. Kortom, ondernemen en handelen in of met het buitenland kan een stuk lastiger zijn en meer risico’s met zich meebrengen. Dat hoeft u er echter niet van te weerhouden om een internationale incassoprocedure te starten.

SAMENWERKING

Voor het incasseren in het buitenland werken wij samen met diverse partners. Omdat Duitsland en België onze nummer 1 en 2 handelspartners zijn is het extra fijn dat wij al enige tijd een nauw samenwerkingsverband hebben met Incasso Preiss en Helex advocaten voor Duitstalige vorderingen. Beide ondernemingen zijn in Nederland gevestigd maar hebben hun persoonlijke roots in Duitsland en spreken beide talen vloeiend. Incasso Preiss wordt geleid door Gabi Preiss, zij heeft veel ervaring met het incasseren voor Duitse en Oostenrijkse opdrachtgevers in Nederland maar ook andersom. Ute Acker, advocaat bij Helex advocaten, is niet alleen in Nederland advocaat maar ook in Duitsland. Zij beschikt over een ruime mate van kennis over het Duitse rechtssysteem. Ook voor Belgische vorderingen werken wij met een vaste samenwerkingspartner, deze is gevestigd in België en vandaaruit worden uw vorderingen snel en vakkundig behandeld.

HOE WERKT HET INTERNATIONALE INCASSOTRAJECT

  1. U dient uw opdracht bij Rijnland on line in of via e-mail of post.
  2. Wij nemen contact met u op voor de benodigde informatie
  3. Onze partners of Rijnland starten met sommeren naar de buitenlandse debiteur in Engels, Duits of Frans of indien u dit wenst in een andere taal (laten wij vertalen).
  4. Bij non incasso komt een inventarisatie en (eventueel) vervolg met partners in overleg met u. Mocht binnen het minnelijke traject dus geen betaling komen nemen wij contact met u op om wel of niet te gaan procederen. Voordat wij gaan procederen, gaan we na of er verhaalsmogelijkheden zijn en wat de kosten zijn zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Wilt u meer informatie of heeft u nog vragen, neemt u dan vooral contact met ons op: sales@www.rijnlandgdw.nl.